Therapeutische natuurbeleving: groen doet goed!

Tijdens deze wandeling met het thema 'Groen doet goed' leer je je psychische gezondheid verbeteren door helemaal in de natuur op te gaan.

Inmiddels hebben een heleboel wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat de natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Mensen die bijvoorbeeld in een omgeving wonen met veel groen, komen minder bij de huisarts voor verschillende lichamelijke klachten en vooral voor minder psychische klachten zoals depressie en angst. Al in 1987 hebben onderzoekers aangetoond dat alleen al kijken naar groen een genezende werking heeft: patienten met uitzicht op groen/bomen, konden na een galblaas operatie één dag eerder naar huis en gebruikten minder pijnstillers dan patienten die uitzicht hadden op een bakstenen muur.

Als natuurgids en psycholoog heb ik me de afgelopen jaren bezig gehouden met de toepassing van deze uitkomsten. Wanneer heeft de natuur nu de meeste invloed op onze psychische gezondheid? De uitkomst is: als je zo in de natuur opgaat dat je de tijd helemaal vergeet! Als je op deze manier lang genoeg in de natuur verblijft dan kom je met een herboren gevoel thuis.

Tijdens deze wandeling gaan we verschillende oefeningen doen waarmee je volledig opgaat in de natuur. Daarnaast gebruiken we de principes van mindfulness waarmee je 100% in het hier en nu bent en met je aandacht in de natuur.

We doen een voormeting en nameting van je gevoel van innerlijke rust en vrede en je energieniveau. Ik garandeer dat beide na afloop van de wandeling met een aantal punten gestegen zijn.

Datum: wordt na opgave bij voldoende deelnemers vastgesteld

Tijd: 14-16.30

Locatie: Landgoed Hilverbeek. Locatie details krijg je bij de bevestiging van deze workshop

Kosten: 20 Euro

Opgave: nicole@hilversumpsycholoog.nl of 035-7725756

 

Zelf meenemen: Goede schoenen, zitlap/plastic zak, eventueel regekleding of paraplu, drinken. Neem als je die hebt ook je verrekijker en een loepje mee.

We zullen ook stilstaan, dus zorg voor warme kleding passend bij de buitentemperatuur. Het gaat altijd door ook bij regen! Alleen bij een weeralarm neem ik contact met je op.

We zijn de hele ochtend in de natuur. Het is handig als je zelf een thermosflesje met koffie of thee kunt meenemen.

Reserverings & betalingsvoorwaarden

  • Je reservering is definitief na overmaking van het deelname bedrag van 20 Euro per gereserveerde wandeling op bankrekening 3789597 o.v.v. je naam en de datum van de workshop
  • Bij annuleringen wordt 10 Euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleringen die binnen de 48 uur worden gedaan voor de wandeling wordt geen restitutie verleend tenzij iemand je plaats kan overnemen (door jezelf aangedragen of van een eventuele wachtlijst). In dat geval ben je alleen de administratiekosten kwijt.