Van je somberheid af!

Deze training van 8 ochtenden is bedoeld voor mensen die al wat langer last hebben van een somber, verdrietig gevoel en minder interesse of plezier hebben in activiteiten of in contact met anderen. Dit kan samengaan met minder energie, verlies van eetlust, concentratieproblemen, slaapproblemen en rusteloosheid.

Cognitieve gedragstherapie

De training volgt een speciaal ontwikkeld programma voor depressieve klachten uit de cognitieve gedragstherapie. Hiervan is wetenschappelijk aangetoond dat deze het beste werkt in de behandeling van depressie. De cognitieve gedragstherapie is één van de meest onderzochte therapievormen die de kwalificatie heeft van top-kwaliteit, de A-status. We werken met een werkboek met duidelijke uitleg en oefeningen. Op deze website kun je onder ‘technieken > cognitieve gedragstherapie’, lezen wat dit programma precies inhoudt.

Extra elementen

Deze training heeft een aantal extra elementen waardoor hij plezieriger, effectiever en voordeliger is dan andere trainingen op dit gebied.

Locatie in de natuur

De training vindt plaats op een locatie in de natuur nabij Hilversum. Veel oefeningen (uit de cognitieve gedragstherapie) worden buiten gedaan, ook de pauzes brengen we natuurlijk buiten door. Door de locatie in de natuur wordt de training als veel lichter en plezieriger ervaren dan in een ruimte in de bebouwde kom. We zullen tevens aandacht besteden aan hoe je optimaal kunt profiteren van de genezende,  bewezen positieve effecten van de natuur op je psychische gezondheid.

Samen oefenen

Tijdens de training oefen je met een ‘maatje’, een medecursist. Dit heeft als voordeel dat je elkaar zult stimuleren en steunen, een vriendelijke ‘stok achter de deur’. Bovendien worden de kennis en vaardigheden je sneller eigen als je samen oefent en opdrachten en informatie bespreekt.

Voordeliger dan individueel traject

Bovendien leer je in deze training meer, in kortere tijd én voor minder dan een derde van de kosten in vergelijking tot wanneer je hetzelfde programma als individuele therapie zou volgen.

Trainingsdata: worden vastgesteld zodra zich voldoende deelnemers hebben aangemeld. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van de deelnemers.

Locatie:groepsverblijf ’t Laer (van GNR = Goois Natuur Reservaat) nabij Hilversum

Kosten: 60 Euro per ochtend, inclusief individuele intake en werkboek.

Opgave en meer informatie: aanmeldingsformulier,nicole@hilversumpsycholoog.nl of 035-7725756

Na inschrijving zal er een individueel intakegesprek plaatsvinden. Er wordt gewerkt in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen.