Algemene Voorwaarden

        De volgende algemene voorwaarden zijn op de sessies van toepassing:   

       Behandelovereenkomst

 1. Indien de cliënt na het eerste kennismakingsgesprek een nieuwe datum heeft afgesproken voor een vervolggesprek, is er sprake van een behandelingsovereenkomst.
 2. De behandelingsovereenkomst is tweeledig: a. De therapeut en de cliënt gaan een relatie met elkaar aan voor een bepaalde periode in de verhouding therapeut – cliënt; b. De behandeling heeft betrekking heeft op de door cliënt aangedragen hulpvraag en behandeldoelen. Deze kunnen lopende het traject worden bijgesteld of gespecificeerd.
 3. De overeenkomst kan op de volgende manieren of door de volgende omstandigheden worden beëindigd: a. Therapeut en cliënt bepalen in gezamenlijk overleg dat er geen sessies meer nodig zijn; b. Cliënt geeft aan, mondeling, schriftelijk of via email dat hij geen sessies meer wil afspreken;c. De therapeut geeft aan, mondeling, schriftelijk of via email, geen sessies meer te zullen geven;d. Cliënt houdt zich herhaaldelijk niet aan de algemene bepalingen uit de algemene voorwaarden of aan afspraken die gedurende de sessies zijn gemaakt tussen cliënt en de therapeut;e. De therapeut is van mening dat in verband met de problematiek van de cliënt en de competentie van de therapeut, de therapeut onvoldoende bekwaam is de cliënt te begeleiden. Dit is in ieder geval aan de orde wanneer de problematiek direct verband houdt met contra-indicaties.

        Afspraken over de behandelingen

 1. De therapie is opgebouwd uit consulten. De therapievorm wordt aan het einde van de intake of later maar altijd vooraf met de cliënt besproken. Er wordt alleen met een therapievorm gestart als de cliënt zich daar helemaal in kan vinden.
 2. Evaluatie van de behandeling vindt plaats op initiatief van de behandelaar of verzoek van de cliënt bijvoorbeeldals de behandeling onvoldoende resultaten heeft of  na het bereiken van goede vorderingen om te bepalen of de behandeling afgerond kan worden of dat er nog gebieden zijn waaraan gewerkt kan worden
 3. De behandelaar geeft de cliënt een inschatting van de duur van de behandeling.
 4. Bij verhindering zal de cliënt de afspraak minimaal 2 werkdagen van tevoren afzeggen of verplaatsen anders wordt het volledige consult in rekening gebracht. De therapeut brengt de kosten voor deze gemiste sessie in rekening wanneer cliënt zich niet tijdig heeft afgemeld, ongeacht de reden voor afmelding. Dit geldt ook wanneer de cliënt om welke reden dan ook, niet komt op afgesproken tijd en dag.
 5. Als de therapeut door ziekte, vakantie of andere oorzaken voor een periode langer dan vier weken niet in staat is zelf de behandelingen te voeren terwijl dat wel aan te raden is, kan deze een collega-therapeut voorstellen die de behandeling overneemt. In het geval dat de cliënt dit niet wenst, maakt deze dit schriftelijk aan de behandelaar kenbaar en kan samen besloten worden om de overeenkomst te beeindigen. Na beëindiging van de overeenkomst worden slechts de kosten van de behandelingen in rekening gebracht tot de datum van beëindiging.
 6. Alle bepalingen rondom privacy staan opgenomen op een aparte pagina op deze website onder werkwijze.
Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

 

        Betaling en kosten

 

 1. De kosten van de therapie bedragen € 85 per vol uur. Voor de intake kan 1,5 uur afgesproken worden. De kosten daarvoor zijn € 127,50. Op de consulten is 0% BTW van toepassing.
 2. De cliënt voldoet de kosten van het consult bij voorkeur op de dag van de behandeling dochbinnen 7 dagen na ontvangst van de declaratie.
 3. De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (meestal gedeeltelijk) vergoed als de cliënt aanvullend verzekerd is. Het valt bij de meeste zorgverzekeraars onder alternatieve geneeswijzen, psychosociaal. Check daarvoor de polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar of therapeuten die lid zijn van de VBAG door hen vergoed worden.  

        Overige bepalingen

 

 1. De therapeut houdt een dossier bij van aantekeningen van de gehouden sessies en andererelevante documenten, dat op diens verzoek door de cliënt kan worden ingezien. Tegenbetaling van 10ct per pagina wordt (een deel van) het dossier gekopieerd. 
 2. De therapeut houdt zich aan zijn geheimhoudingsplicht. Gegevens van de cliënt wordenalleen met diens uitdrukkelijke goedkeuring aan derden (artsen en andere therapeuten)  overhandigd of medegedeeld.
 3. Indien cliënt, diens huisarts of andere behandelaar een schriftelijke rapportage verlangt vanhet gehouden behandelingstraject met cliënt, wordt hiervoor een factuur gestuurd aan cliënt.Deze factuur behelst maximaal een uur arbeid tegen het in de overeenkomst met de cliëntafgesproken uurtarief.
 4. De therapeut heeft een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Iedere aansprakelijkheid van de therapeut is beperkt tot een bedrag dat in voorkomend geval wordt uitgekeerd door de verzekeraar, vermeerderd met het eigen risico. Bij geschillen met de behandelaaar kunt u schriftelijk een klacht indienen bij de Klachterncommissie van de VBAG of bij het Steunpunt Klachten van de RBCZ. In het eerste geval kunt u een klachtenformulier bij de VBAG-ledenadministratie aanvragen, ledenadministratie@vbag.nl. Deze zorgt voor doorzending en zal de envelop niet openen als daarop 'Klachtencommissie'is vermeld. In het tweede geval rciht u zich tot de RBCZ (www.rbcz.nu).
 5. De therapeut is aangesloten bij de beroepsvereniging de VBAG. De regels van deze beroepsvereniging zijn op de therapeut van toepassing.
 6. Cliënt gedraagt zich als een gast; hij/ zij houdt zich aan de regels van de gastvrouw (detherapeut). Er wordt tijdens een sessie niet gerookt en geen alcohol gedronken. De kostenvan vernieling van eigendommen van de therapeut door de cliënt, zullen op cliënt wordenverhaald. Van iedere vorm van mishandeling van de therapeut door de cliënt zal te allen tijdeaangifte bij de politie worden gedaan.
 7. Nicole van Gans, Psycholoog & Coach is niet aansprakelijk voor eventuele nadelige gevolgen die zijn ontstaan doordat cliënt onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, dan wel doordat cliënt voor hem bekende en beschikbare informatie aanwezig in medische dossiersvan arts/ specialist of andere behandelaar, niet heeft verstrekt.
 8. Nicole van Gans, Psycholoog & Coach is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan aan eigendommen van cliënt door parkeren op of het betreden van het terrein van de praktijk noch voor andere schade ontstaan door betreden van de praktijk, de hal en het gebruikmaken van het toilet.