Tarieven en vergoedingen consulten

Tarieven en vergoedingen consulten

Standaard consult (45 minuten)         €  95     behandelvorm: psychosociale therapie

Voor mijn consulten is geen BTW van toepassing

Met bedrijven worden aparte afspraken gemaakt over het tarief. Er zijn afspraken mogelijk over trajecten.

Vergoedingen via het aanvullend pakket vallend onder alternatieve geneeswijzen:

De meeste mensen krijgen het vergoed op deze wijze. Ik ben lid van de V.B.A.G. (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen,VBAG-nr: 2.051009 ) en geregistreerd bij de RBCZ (RBCZ-nr: 911018R). Consulten worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars indien je aanvullend verzekerd bent, behandelvorm: psychosociale therapie. Je kunt dit nakijken in je verzekeringsvoorwaarden. Het valt onder alternatieve geneeswijzen, daar staat een lijst met beroepsverenigingen die erkend worden door de verzekeringsmaatschappij. Klik hier als je meer informatie wilt over de hoogte van de vergoeding als je het niet in je eigen polisvoorwaarden hebt kunnen vinden. Als je zelf navraag doet bij je verzekeringsmaatschappij dan kun je vragen of therapeuten die lid zijn van de VBAG en/of geregistreerd zijn bij de RBCZ door hen in het aanvullend pakket vergoed worden.

Behandelingen voor stoppen met roken worden niet vergoed onder het pakket alternatieve geneeswijzen.

Verplaatsen of annuleren afspraken

Afspraken kunnen tot 48 uur voor de afspraak (werkdagen) kosteloos worden verplaatst of geannuleerd. Daarna wordt het normale bedrag in rekening gebracht.

Geen vergoeding: dan 'niet vergoede medische kosten'

Voor de meeste mensen is een vergoeding mogelijk. Mocht dat niet het geval zijn dan moet je de rekeningen zeker bewaren en kun je het als 'niet vergoede medische kosten' van je belastingen aftrekken.

Aftrekbaarheid voor managers

Voor managers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar van de belastingen als managementondersteuning.